Com cada any, molts esplais estan començant a muntar els seus campaments. Una activitat en plena natura per la qual cal estar ben preparats… Per això, avui recollirem uns quants trucs de diversos esplais per a millorar en la organització del material i infraestructures dels campaments.

Un cop feta i revisada la carpeta d’estiu amb la documentació necessària, toca organitzar el material, sobretot quan hi ha més d’una sortida al mateix temps:

– A esplais com l’Agrupa, tots els monitors queden abans de marxar per ficar tot el material a terra ben endreçat. Així cada grup agafa el que necessita i veuen d’una forma molt visual quins materials manquen.

– A l’esplai Boix, un cop distribuïts tots els materials per grups, es divideixen el material comú i els aliments dins de cada grup per repartir pes entre els infants i les monitores. És important fer-ho perquè és possible que haguem d’arribar al campament després d’una bona caminada.

– Per això es clau fer les motxilles bé i deixar coses innecessàries. Les monitores de l’esplai Peti Ki Peti es citen un dia abans de marxar amb els infants a l’esplai per refer les motxilles plegats i no portar pes de més.

– D’altra banda, a l’esplai Roques Albes, un grup de monitors s’avança un dia abans al lloc on s’acamparà per tenir ben muntat tot allò referent a infraestructures, com podria ser la carpa-menjador.

– L’esplai Ara Mateix crea mitjançant els troncs i les fustes del terreny taules i bancs pels infants.

– Altres com l’esplai Arc de Sant Martí crea i munta prèviament infraestructures relacionades amb el centre d’interès per a què quan arribin els infants, es trobin al màgic món on els transporta l’esplai a l’estiu!

Bona feina esplaieros i esplaieres!