Internet està cada dia a l’abast de més persones. Forma part de la nostra vida quotidiana, i ens proporciona eines de comunicació que poden ser molt útils per l’esplai. Com a bona pràctica avui volem destacar cinc llocs web i blogs:

  • Fa poc que l’esplai Les 100 Teies va presentar la seva web. Té un accés a la informació pràctic i una secció de contacte amb la seva situació en un mapa. Donen molta informació sobre l’esplai i el Sector. El lloc web ens permet explicar el nostre projecte. 

  • L’esplai Eixam té un blog actualitzat i actiu. Hi apareix una columna amb els twits sobre l’esplai. Actualitzar sovint els nostres continguts és important per mantenir l’interés dels nostres lectors.

  • L’esplai Vic-Remei té un blog amb tota la informació necessària per a seguir el curs de l’esplai. Destaca la columna de comentaris que enllaça a cada secció comentada. Fomentar la participació activa de les persones vinculades a l’esplai farà el web molt més nostre.

  • L’esplai Guspira té un lloc web sintètic, senzill i amb el contingut molt ben estructurat. També tenen una zona web privada pels monitors i les monitores. A través dels webs podem disposar d’apartats virtuals d’organització més interna.

Els web i blogs serveixen de carta de presentació de l’entitat i poden ser un canal de comunicació molt útil pels monitors i monitores, els infants, les famílies o la ciutadania en general. Tenir clar a qui ens dirigim ens permetrà adaptar el format i la informació.

Explicar el que fem també contribueix a visibilitzar la nostra feina i el seu reconeixement. Podem explicar el nostre projecte, però també poder fer difusió de les nostres activitats, agilitzar la nostra comunicació i, a més, són espais que podem tenir actualitzats en tot moment. Si ens plantegem l’ús que tindrà podrem esquematitzar millor els continguts!

A l’apartat de comunicació i difusió del banc de recursos, trobareu uns butlletins informatius sobre la comunicació de les associacions juvenils que ha editat el Centre de Recursos per Associacions Juvenils (CRAJ). Si voleu assessorament, parleu amb els Equips Generals del Sector i coordinadors de projectes.

Podeu consultar més webs i blogs al cercador d’esplais! Si ja en teniu, assegureu-vos de posar l’adreça web correcta a l’apartat d’informació general de l’assac on-line, perquè surti quan us cerquin!

Molt bona feina, esplais! Perquè adaptem els nostres projectes a les noves tecnologies!