Tornem a començar el nou curs, i seguim amb l’espai d’intercanvi de les bones pràctiques dels esplais! Anirem recollint-les periòdicament a través de la web, per donar a conèixer el que fem i incorporar noves praxis i idees en el nostre dia a dia.

Per començar el nou curs, res millor que una pràctica relacionada amb l’àmbit de la comunicació a l’esplai. I és que l’esplai Greska de Sant Boi de Llobregat ha creat una imatge molt pràctica i creativa per a fer difusió del seu projecte de socis.

Amb aquest recurs promouen la captació de socis, que per aquest esplai és un requisit indispensable per poder funcionar com una entitat assembleària i participativa, i així també ser coherents amb els seus estatuts. Amb aquest esquema visual ens expliquen el seu model d’associació i engresquen als infants i a les famílies a formar-ne part, tot informant-los dels passos a seguir per inscriure’s.

* Fes clic per a ampliar les imatges

Crear infografies visuals i esquemàtiques ens ajuda a poder fer arribar el nostre missatge a través d’espais com la web de l’esplai, el bloc i fins i tot les xarxes socials d’una manera senzilla. En primer lloc hem de tenir present a quin públic ens dirigim, perquè possiblement això ens donarà pistes de com fer el nostre disseny. També hem de ser curosos amb el contingut i sintetitzar amb poques paraules el que volem dir per fer-ho senzill, directe i entenedor. L’ús de colors i imatges representatives també ens ajudarà a difondre millor allò que volem transmetre.

No oblidem tenir present que les bones pràctiques en temes de comunicació ens pot ajudar a promocionar i explicar el nostre model d’esplai. Tenim càpsules formatives i assessoraments sobre la comunicació a l’esplai que us poden donar idees originals per a crear eines o millorar-les. No dubteu en demanar més informació als coordinadors de projectes del territori si us interessa!

I vosaltres, voleu compartir els vostres recursos per a la difusió de les activitats i projectes?

Molt bona feina esplai Greska!