Ja som 60 participants a l’Escola d’Esplac 2014! Us recordem que les inscripcions es fan a través de l’ASSAC on-line i que es tanquen el diumenge dia 2 a les 23:55h.

Estem treballant juntament amb l’Escola Lliure el Sol i l’Associació de Mestres Rosa Sensat perquè aquesta edició sigui encara més potent que el 2013, portant a 30 ponents que ens donaran la seva visió i debatran amb nosaltres sobre les eines i els contextos educatius de l’esplai.

Per aquelles que ja us heu apuntat, us avancem la llista de ponències confirmades. I per les que encara no ho heu fet, feu un cop d’ull! Us ho perdreu?!

  • Ana Novella. Professora del Departament de Teoria i Història de l’Educació i membre del Grup de Recerca en Educaci&o acute; Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona. Assessora el projecte de participació infantil i dinamitza el consell d’infants de l’Ajuntament de Sant Feliu. Ha participat en el projecte de recerca I+D+I “Participació infantil i construcció de la ciutadania” dirigit per Jaume Trilla.
  • Benjamí Aguilar. Ha estat secretari general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i ex-president del Consell Nacional de Joventut de Catalunya. Actualment està impulsant el projecte cooperatiu Granollers Pedala i és l’autor del blog Afers Domèstics.
  • Claus Jensen. Reconegut pedagog de Dinamarca amb molta experiència a Catalunya que ens aportarà les semblances i diferències de l’educació catalana i l’educació nòrdica. Ha participat durant 10 anys a l’escola d’estiu de Rosa Sensat.
  • David Mackay. Arquitecte britànic i soci de MBM arquitectes. Entre altres projectes ha treballat en el disseny per a la renovació de la zona del port Olímpic de Barcelona i la construcció de La Vila Olímpica del Poblenou el 1992. Autor del llibre “On Life and Architecture” (2013).
  • Ester Bonal. Professora de música i cap d’estudis de Can Ponsic (Escola de Música Municipal de Barcelona). Des del 2008 dirigeix el Xamfrà, centre de música i escena del Raval per la inclusió social (una iniciativa de la Fundació l’ARC Música). És coautora, junt amb Marta i Nuri Casas del llibre Diversita’t, cançons, jocs i danses per a la convivència. Membre de EL TELER de MÚSICA, un centre de recursos didàctics musicals online per a mestres i educadors.
  • Fermín Rodríguez. Mestre i psicopedagog i màster en Educació per a la ciutadania i valors. És formador de l’Escola Lliure el Sol en Pedagogia i professor tutor a la UNED en Educació Social i Pedagogia.
  • Francesca Nogales. És sociòloga. Formadora de l’Escola Lliure el Sol en ideari, sociologia i gestió de conflictes. També és formadora de Formacció.

  • Guixot de 8. Equip de persones que a més a més de voler fer el millor joc del món, vol aportar una manera original i creativa de passar-s’ho bé en les festes de tota mena i per a tots els públics. Fan jocs nous amb materials vells i al llarg de 20 anys d’història han donat una nova vida a unes 10 tones de ferralla, convertint-la en uns 300 jocs.
  • Joffre Villanueva. Doctorand en ciències polítiques. És soci col·laborador d’Esp lac i va formar per de l’equip de direcció. També ha estat secretari general de l’MLP i ex-president del Consell de Joventut de Barcelona. Autor del bloc Perspectiva Laica.
  • Marina Mir. És una de les pioneres en el moviment de l’educació ambiental a Catalunya. Biòloga, professora i una gran amant i defensora de la natura.
  • Vivim del Cuentu. Grup de 7 rondallaires que des 2006 fan arribar els contes i les històries de la tradició a petits i grans d’arreu del país. Defensen el poder dels contes per a educar, per a fer pensar, per a transmetre valors i també, és clar, per a entretenir i potenciar la imaginació i la creativitat dels nens i nenes.

No et quedis amb els noms, viu el debat!